Deze Belgen strijden om titel San Pellegrino Young Chef Benelux
Foto: Getty Images/iStockphoto

Zeven van de tien deelnemers aan de regionale Beneluxfinale van de gastronomische wedstrijd San Pellegrino Young Chef komen uit ons land. Op 25 september weten we wie van hen naar de wereldfinale mag

De regionale finale in de Benelux vindt plaats op 25 september, in Den Haag. In de vijfkoppige jury zetelen ook twee Belgen, Peter Goossens van Hof van Cleve en David Martin van restaurant La Paix.

De jonge koks zijn minstens dertig jaar oud en werken al op zijn minst één jaar als chef, souschef of ‘chef de partie’. Ze krijgen op de wedstrijddag welgeteld vijf uur de tijd om hun signatuurrecept te prepareren.

De zeven Belgische kandidaten zijn Erikson Ivanidi (souschef in restaurant Oak in Gent), Tomek Mroszczak (chef van De Ganzerik in Gent), Sebastian Sandor (chef in De Pastorale in Reet), Frederic Chastro (chef van Sõma in Antwerpen), Matteo Vannini (chef van Da Mimmo in Brussel), Antonio Malerba (souschef in Little Tokyo in Brussel) en Loucas Mengal (souschef in L’Éveil des Sens in Montigny-le-Tilleul). De drie andere deelnemers zijn Nederlanders.

De wereldfinale van San Pellegrino Young Chef vindt plaats in Milaan, in juni van volgend jaar. De finalisten van die selectie worden eind december bekendgemaakt.