Sam De Graeve vertrekt bij Woestijnvis

‘Bij Woestijnvis heb ik 17 prachtige en tegelijk heftige jaren beleefd. (...) Maar het is stilaan tijd voor iets nieuws.' Met die woorden in een brief aan het personeel van het tv-productiehuis heeft Sam De Graeve, creatief directeur bij Woestijnvis, maandag afscheid genomen van het mediabedrijf.

De Graeve (48) is de zoon van Knack-cartoonist 'Ian' de Graeve. Hij werkte voor verschillende kranten en magazines en werd in 2010 ook even co-hoofdredacteur van Humo. In 2009 publiceerde hij het boek 'Reizen met dochters' bij uitgeverij Vrijdag. Hij maakte de overstap naar Woestijnvis om er onder meer aan de slag te gaan als eindredacteur van het erg populaire quizprogromma 'De Slimste Mens'.

In zijn afscheidsbrief aan zijn vrienden bij Woestijnvis laat De Graeve maandag nog weten dat hij toe is aan 'een nieuw hoofdstuk' en 'spannende avonturen in oude en nieuwe media'. Voorts heet het dat in de toekomstplannen 'de woorden ‘boek’ en ‘online’ verdacht vaak opduiken.'

'De voorbije 17 jaar zijn voorbij gevlogen', blijkt Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute terug. 'Onze samenwerking was intens, soms confronterend, maar altijd inspirerend'.

Ook het andere Woestijnvis-kopstuk Erik Watté laat weten blij te zijn dat hij zolang collega is geweest van De Graeve en dankt hem voor de samenwerking.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig