Klant reageert geschokt: 'Lidl haalt kruisbeelden uit Griekse landschappen op verpakkingen'
De kruisjes zijn verdwenen op de verpakking van Lidl Foto: rr
'Een schande', reageert een verbolgen klant van Lidl, nadat hij ontdekte dat de warenhuisketen alle kruisbeelden in de Griekse landschappen op haar verpakkingen simpelweg heeft verwijderd. Lidl zelf is zich van geen kwaad bewust.

Antoine doet zijn verhaal bij RTL Info. 'Het is een schande dat Lidl voor foto’s op haar Griekse producten de kruisbeelden uit de landschappen wist, nochtans een deel van het landschap en de cultuur', klinkt het. Hij voegt er ook foto’s bij van de verpakking van moussaka, waarop duidelijk enkele kruisjes ontbreken.

Lidl gebruikt voor haar Grieks geïnspireerde producten foto’s van idyllische landschappen. Zo staat er op de verpakking van moussaka een plaatje van het eiland Santorini, met haar herkenbare wit-blauwe gebouwen. De foto hieronder toont duidelijk het verschil tussen het originele beeld en de ‘opgekuiste’ variant.

Supermarktketen Lidl ziet er in elk geval geen graten in. 'Wij vermijden het gebruik van religieuze symbolen, omdat we geen enkel geloof willen uitsluiten', reageert een woordvoerder van de van oorsprong Duitse keten bij RTL Info. 'Wij zijn een bedrijf dat diversiteit respecteert en dat verklaart de samenstelling van deze verpakking.'

Waarom de productmanagers van Lidl dan niet simpelweg gekozen hebben voor een landschap zonder religieuze gebouwen, is niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig