Miljoenenfraude met rode mazout ontdekt in Limburg
Foto: rdr
Een gecoördineerde actie op verschillende plaatsen in Limburg en Luik heeft een miljoenenfraude met rode mazout blootgelegd.

Op woensdag 30 augustus werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik. Dat schrijft Het Belang Van Limburg, en bevestigt het federaal parket in een persbericht.

Het ging om een grootschalige samenwerking tussen FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit, politiezone Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie. Speurders zochten sporen van ontkleurde rode huisbrandolie.

De fraude bleek op gestructureerde manier te gebeuren, met de inzet van verscheidene rechtspersonen. De uiteindelijke bedoeling was om de ontkleurde mazout te verdelen via benzinestations. Daar zouden tientallen miljoenen euro’s winst mee op te strijken vallen.

Opglabbeek

De speurders vielen binnen bij PS Petrol in Opglabbeek, waar ze een werkende ontkleuringsinstallatie aantroffen. Ze werd in beslag genomen en het aanwezige personeel werd gearresteerd. De vier verdachten worden vandaag verhoord. Een vijfde verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en mocht na verhoor beschikken.

Er werd tevens een hoeveelheid van 250.000 liter reeds ontkleurde mazout aangetroffen. Een aantal luxevoertuigen alsook een tiental tankwagens werden in beslag genomen.

Het onderzoek wordt nu verdergezet door de afdeling Financiële Criminaliteit van de Limburgse Federale Gerechtelijke Politie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in