Dit zijn de populairste voornamen in ons land
Foto: SS

Emma was in 2016 voor het veertiende jaar op rij de vaakst gekozen voornaam voor pasgeboren meisjes in ons land. Bij de jongens stond Louis de afgelopen drie jaar op de eerste plaats, maar Lucas stoot die nu van de troon. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de FOD Economie.

Bij de meisjes is Emma voor het veertiende jaar op rij de vaakst gekozen voornaam in België. Olivia blijft stijgen naar de tweede plaats en steekt Louise op de derde plaats voorbij.

Bij de jongens staat Lucas opnieuw op de eerste plaats, die hij al bezette van 2010 tot 2012. Hij wordt gevolgd door Louis en Liam.

Elk gewest heeft een erg verschillende top tien. In Vlaanderen werden de voornamen Lucas en Mila het vaakst gegeven in 2016. De top drie bij de jongens wordt aangevuld met de namen Finn en Louis. Bij de meisjes staan ook Emma en Olivia op het podium.

In Wallonië wordt de top drie van meisjesnamen gevormd door Emma, Léa en Louise. De jongensnamen Gabriel, Louis en Hugo waren het populairst in 2016.

Vlaanderen en Wallonië hebben drie voornamen gemeen bij meisjes (Emma, Louise en Olivia). Bij jongens zijn de overeenkomsten verdubbeld in één jaar tijd. Er zijn zes gelijke namen in de Vlaamse en Waalse top tien: Lucas, Louis, Liam, Noah, Arthur en Jules.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest scoren de jongensnamen Adam, Mohamed en Gabriel het best. Bij de meisjes zijn dat Lina, Sofia en Nour.

Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest delen enkel de namen Lucas en Noah voor jongens, en Emma voor meisjes.

Wie alle cijfers van 1995 tot 2016 wil raadplegen, kan dat op de website van de FOD Economie.