Interview Brigitte Macron doet verkooprecord Elle sneuvelen
Foto: rr

Twee weken geleden gaf Brigitte Macron aan modemagazine Elle haar eerste interview sinds ze première dame geworden was. Dat heeft het blad geen windeieren gelegd.

Brigitte Macron sprak in het interview met Elle openlijk over hoe ze destijds merkte dat ze verliefd was geworden op een van haar studenten - Frans president Emmanuel Macron - en over hoe tijdens de presidentiële campagne veel inkt vloeide over het leeftijdsverschil tussen de twee. Verder in het interview spreekt ze ook haar bewondering uit voor Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld en Nicolas Ghesquière, hoofdontwerper bij Louis Vuitton. Op de cover prijkte ze uiteraard in Franse mode.

De editie kwam uit op 18 augustus en sindsdien gingen er maar liefst 530.000 exemplaren de deur uit. Dat zegt Journal du Dimanche, dat tot dezelfde groep behoort (Lagardère) als Elle. Het is meer dan tien jaar geleden dat dat verkoopcijfer nog gehaald werd, en verwacht wordt dat het nog zal oplopen.

Nog volgens Journal du Dimanche bereikte het interview 30 miljoen mensen via sociale media. Daarbij viel bovendien op dat het interview ook in de VS en Duitsland erg succesvol was.