Belgisch menteam verovert brons op EK, zilver voor Edouard Simonet
Pieter Devos werd vijfde in de jumping. Foto: NDM

Edouard Simonet heeft zondag in het Zweedse Göteborg maar net naast de titel gegrepen op het Europees kampioenschap mennen (vierspannen). Met 151.80 punten moest hij alleen de Nederlander IJsbrand Chardon (150.37 punten) laten voorgaan. Het brons was voor de Duitser Christoph Sandmann (153.33).

Samen met Glenn Geerts, individueel 13e, en Dries Degieck, 17e, bezorgde Simonet België ook brons in de landencompetitie. Met 320.04 punten eindigden de Belgen na Nederland (299.73) en Duitsland (308.94).

De Belgische delegatie verlaat het EK met drie medailles. Eerder deze week veroverde paradressuurruitster Manon Claeys met San Dior zilver.

Pieter Devos strandt op vijfde plaats op EK jumping

De Belgische springruiters zijn er zondag in het Zweedse Göteborg niet in geslaagd eremetaal te veroveren op het Europees jumpingkampioenschap. Pieter Devos was met een vijfde plaats beste Belg. Met de 13-jarige ruin Espoir moest de 31-jarige Belgische kampioen in de eerste finaleronde nog vier strafpunten noteren, wat zijn totaal op 8.05 bracht.

De 45-jarige Zweed Peder Fredricson veroverde de titel. Met de 11-jarige ruin All Inn pakte Fredricson in de tweede en laatste finaleronde zijn eerste vijf strafpunten. Daarmee bleef hij de Nederlander Harrie Smolders, die met Don VHP aan 5.52 kwam, nog net voor. Het brons was met 6.25 punten voor de Ier Cian O’Connor met Good Luck.

Niels Bruynseels Cas de Liberté werd met 9.84 punten zevende, Jérôme Guéry (Grand Cru) met 14.22 elfde en Gregory Wathelet (Coree), op het vorige EK met Conrad goed voor zilver, met 16.65 achttiende. In de teamcompetitie strandden de Belgen vrijdag op de vierde plaats.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig