Yellow Tigers sluiten kwalificatiecampagne af met overwinning tegen Griekenland
Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB-13) hebben zondag het laatste kwalificatietoernooi voor het WK 2018 afgesloten met een 3-0 overwinning tegen Griekenland in groep G. In het Nederlandse Rotterdam waren de setstanden 25-14, 25-17 eb 25-12.

België kon zich al niet meer plaatsen voor het WK na de 3-0 nederlaag tegen Bulgarije (FIVB-17) van zaterdag. De Yellow Tigers begonnen aan het kwalificatietoernooi met een 3-2 overwinning tegen Tsjechië (FIVB-23) en een 3-0 nederlaag tegen Nederland (FIVB-8). Donderdag versloegen ze Slovenië (FIVB-115) met 3-1.

De Belgen eindigden als derde in hun groep met acht punten. Nederland en Bulgarije legden beslag op de respectievelijke eerste en tweede plaats en verzekerden zich zo van een ticket voor het WK in Japan. In hun onderlinge wedstrijd voor de eerste plaats haalde Nederland het zondag met 3-0 (25-21, 25-17, 25-23).

De Yellow Tigers speelden met Ilka Van de Vyver, Britt Herbots, Nathalie Lemmens, Kaja Grobelna, Charlotte Leys, Laura Heyrman en libero Amber De Tant. Lise Van Hecke en Jasmien Biebauw vielen in.

Gert Vande Broek: "Overbodige wedstrijd"

"Dit was eigenlijk een overbodige wedstrijd, die we opgenomen hebben als een eerste oefenwedstrijd voor het komende EK", verklaarde coach Gert Vande Broek zondag na de 3-0 zege van de Yellow Tigers in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. "Wat dat betreft kunnen we het positief evalueren. We hebben niet echt veel tegenstand gekend van de Grieken. We hebben goed gespeeld, vooral goed geserveerd en heel alert verdedigd. We moeten tevreden zijn met deze match, niet met het toernooi, want we zijn nog altijd heel ontgoocheld over de niet-kwalificatie."


"Vandaag speelden we een goede wedstrijd", oordeelde Laura Heyrman. "We winnen erg vlot. Er zijn wel een paar zaken die we onder controle hadden, maar ook enkele dingen die we niet onder controle hadden. We moeten het positief inzien en weten waaraan we verder moeten werken om het beter te doen op het EK. Dat we niet naar het WK kunnen is een enorme teleurstelling, ik denk dat we nog heel hard moeten werken." .