Debusschere geeft op in Vuelta na valpartij
Foto: BELGA, Photo News

Jens Debusschere (Lotto Soudal) heeft opgegeven in de Vuelta. De sprinter kwam zwaar ten val in de negende etappe en kon niet meer verder.

Debusschere kwam ten val in de eerste helft van de etappe en moest de koers verlaten; hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld, meldt Lotto-Soudal. Hij werd wel gehecht aan de linkerknie, waaraan hij een diepe wonde had opgelopen. Daarnaast heeft onze landgenoot kneuzingen aan de knie, schouder, elleboog en heup.

“Ik weet niet precies hoe ik ten val ben gekomen, wellicht raakte ik iets dat op de weg lag”, aldus Debusschere in een perscommuniqué. “Yves Lampaert maakte vlak voor mij een uitwijkmanoeuvre, maar voor mij was het te laat. Ik werd over een muurtje gekatapulteerd dat beide rijrichtingen van elkaar scheidde. In de tegenovergestelde richting reed er op dat moment verkeer, dus ik mag van geluk spreken. Ik ben nog op de fiets gestapt, maar dat ik hield ik slechts enkele meters vol. Ik voelde meteen dat ik niet meer verder kon doordat mijn knie geraakt was. De Vuelta op deze manier verlaten doet uiteraard pijn.”