‘Gamma mogelijk in de verkoop’

Grootaandeelhouder CRH overweegt Intergamma, het Nederlandse moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, van de hand te doen.

De Ierse bouwmaterialengigant zou met een verkoop zowat 150 miljoen euro kunnen opstrijken, schrijft de Britse krant The Sunday Times.

CRH heeft volgens de krant zijn betrokkenheid bij Intergamma de afgelopen tijd tegen het licht gehouden. De belangrijkste overweging om na te denken over een verkoop zou zijn dat de eigendomsstructuur van Intergamma nogal complex is.

Het aan de beurs van Londen genoteerde CRH is met een belang van 49 procent de grootste aandeelhouder. Individuele winkeleigenaren, die in totaal 221 vestigingen bestieren, hebben samen een belang van 43 procent. De overige aandelen zijn in handen van het bestuur en van de Franse doe-het-zelfketen Bricorama.

De Tijd maakte eerder deze maand al melding over onvrede bij CRH. Plannen om meer zeggenschap te krijgen stuitten echter op verzet bij de overige aandeelhouders.

CRH, het grootste bedrijf van Ierland, kocht zich in 2003 voor 646 miljoen euro in bij Intergamma. In totaal zijn er ongeveer 380 Karwei- en Gamma-winkels in Nederland en België.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig