Klopp heeft goed nieuws voor Mignolet, Conte draait bij en geeft Hazard toch vrij
Foto: REUTERS

Ook in de Premier League waren ze toen aan een Super Sunday, maar die vond plaats met opvallend minder Rode Duivels dan je zou verwachten. Simon Mignolet en Divock Origi werden uit de selectie gelaten bij Liverpool, vooral die eerste was onverwacht. Klopp gaf de doelman rust, maar had wel een belangrijke boodschap na de match. “Mignolet blijft eerste doelman.” Ook in de topper tussen Chelsea en Everton ontbraken twee belangrijke Belgische pionnen. Kevin Mirallas werd thuisgelaten door Ronald Koeman, Eden Hazard kreeg dan weer geen plekje bij Chelsea van Antonio Conte. Maar de Italiaanse coach gaf welzijn toestemming aan Hazard om af te reizen naar de Rode Duivels.

Bij Liverpool vielen eerder al doelman Simon Mignolet en Divock Origi naast de boot bij Jürgen Klopp voor de topper thuis tegen Arsenal. De Duitse manager bevestigde voor de start van de wedstrijd dat hij zijn doelman rust wil geven. “Meer is er niet aan de hand. Hij speelde vier duels op een korte tijd, dat is veel. Hij wilde niet rusten, maar dat is geen probleem. We hebben er zaterdag over gesproken en voor mij was het logisch, zeker met de kwaliteit die we hebben. Ik wil Simon gewoon rust gunnen.”

Na de wedstrijd had Klopp wel een belangrijke boodschap te melden op zijn persconferentie. “Mignolet blijft de nummer één. Als er niets gebeurt, speelt hij de volgende wedstrijd tegen Manchester City.”

LEES OOK. Opmerkelijke beslissing van Klopp: Mignolet niet in selectie tegen Arsenal

LEES OOK. Onze Premier League-watcher legt uit waarom het een slecht idee is een topfitte Mignolet uit de selectie te zwieren

 

 

Klopp heeft goed nieuws voor Mignolet, Conte draait bij en geeft Hazard toch vrij
Foto: Photo News

Eden Hazard ontbrak dan weer bij Chelsea. De Belgische dribbelaar is zo goed als fit na zijn enkelbreuk, maar Chelsea kan er niet mee lachen dat bondscoach Roberto Martinez zijn speler opnam voor de selectie van de Rode Duivels (lees hier meer). Na de partij tegen Everton klonk het plots helemaal anders bij Conte. Hij sprak met Martinez en verzet zich niet langer tegen de selectie van Hazard voor Belgie. “Ik sprak met Eden en hij wil graag gaan.”

Klopp heeft goed nieuws voor Mignolet, Conte draait bij en geeft Hazard toch vrij
Foto: Photo News

Geen Mirallas zondag bij Everton. De 29-jarige Rode Duivel is er niet bij voor de topper tegen Chelsea. Reden is waarschijnlijk de stijgende transferkoorts, al gaf trainer Ronald Koeman na de partij een andere uitleg. “Mirallas was teleurgesteld (over zijn bankzitterstatuut, red.) en zijn houding was niet goed. Daarom selecteerde ik hem niet. Of hij de club verlaat? Dat weet ik niet.” Hoewel Mirallas in mei nog zijn contract bij de Toffees verlengde, staat hij dichtbij een transfer naar het Griekse Olympiakos. Daar was hij in het verleden al succesvol aan de slag.

Klopp heeft goed nieuws voor Mignolet, Conte draait bij en geeft Hazard toch vrij
Foto: JEFFREY GAENS