Stad legt weg opnieuw aan, 'voor fietsers is er niets veranderd'
Foto: rr
De fietsersbond van Wetteren is niet te spreken over de heraanleg van de Jan Broeckaertlaan, dat laat ze weten op haar facebookpagina. De straat kreeg namelijk een nieuwe laag asfalt maar het fietspad, dat er duidelijk slecht aan toe is, werd volkomen genegeerd.

'Voor ons is er niets veranderd aan de Jan Broeckaertlaan', begint de facebookpost. 'Volgend advies blijft dus van kracht voor de fietsers: met kordate hand proberen een rechte koers aan te houden, de schokken opvangen met lichtjes geveerde houding en hyper alert zijn voor openslaande autodeuren. Als u met uw jonge kinderen op weg bent, dan onderdrukt u ook nog steeds een mogelijk lichte paniekstemming', klinkt het.

Maar volgens de schepen van Openbare Werken is er niets aan de hand. 'Er is van bij het begin beslist om enkel de rijbaan een nieuwe laag asfalt te geven en niet het fietspad. Dat komt omdat het fietspad bestaat uit betonvlakken, en daar zitten de straatkolken in.'

 Toch erkent ze dat de fietspaden eigenlijk te smal zijn. 'Maar verbreden is geen optie omdat de parkeerstroken dan zouden moeten verdwijnen. Fietssuggestiestroken zouden een eventuele oplossing kunnen zijn, maar dat vraagt dan weer een extra investering. De situatie zal nog eens bekeken worden', besluit de schepen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig