Schietincident Molenbeek mogelijk zelfdoding zonder wapen
Foto: Belga
Er is nog veel onduidelijkheid over het mogelijke schietincident dat zaterdagavond voor het metrostation Beekkant heeft plaatsgevonden. Intussen blijkt dat er geen schot is gevallen. De autopsie op het lichaam volgt maandag, laat het Brussels parket weten.

Aan het metrostation Beekkant in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zou zaterdagavond een man neergeschoten en overleden zijn. 'Ik kan momenteel enkel bevestigen dat er een man neergeschoten en overleden is voor het metrostation Beekkant', liet een woordvoerster van de politiezone Brussel-West weten.

Maar dat verhaal wordt nu aangepast. Er is blijkbaar niet geschoten. 'Het incident betreft een zelfdoding. Daarbij is geen wapen gebruikt', aldus Julie Mampuy, woordvoerder van de politiezone Brussel West aan nieuwssite Bruzz. 'De man is van een gebouw gesprongen.' 

'Het is heel onduidelijk', vertelt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. 'Uit het eerste onderzoek blijkt dat het geluid dat de getuigen als schot hebben gehoord, geen schot was.' Eerdere berichten dat het om een afrekening zou gaan uit het drugsmilieu worden nu tegen gesproken. De onderzoeksrechter blijft wel aangesteld voor een eventuele moord tegen onbekenden.

De politie stelde een perimeter in en het labo van het Brussels parket was aanwezig op de plaats delict om het lichaam en de omstandigheden te onderzoeken. De MIVB kondigde op Twitter aan dat het station Beekkant voor lange tijd sluit op vraag van de politie.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig