Zo upgrade je een alledaagse paardenstaart in vijf minuten
Wat er gebeurt wanneer je weinig tijd hebt en nog ongelooflijk veel te doen: een basic paardenstaart. Foto: rr

’s Ochtends je haren bij elkaar nemen en ze in een paardenstaart leggen, is een van de makkelijkste maar ook eentonigste oplossingen voor een sportsessie, vet haar of tijdgebrek. Deze drie alternatieven geven net dat tikkeltje meer aan je look.

1. Gesofisticeerd met een zijdelingse draai

Voor deze paardenstaart maakt u eerst een zijstreep. Daarna neemt u aan één kant een deel van uw lokken vast en verdeelt ze in twee delen. Draai ze vervolgens rond elkaar terwijl u geleidelijk aan telkens een stukje haar extra meeneemt. U herhaalt deze handeling tot u helemaal achteraan bent waar u de paardenstaart wil laten beginnen. Maak het ingelegde, gedraaide deel nu vast met een elastiekje of een klem. Herhaal deze handeling aan de andere kant van uw hoofd.

Neem nu de twee ingedraaide delen vast, samen met alle losse lokken. Verwijder de elastiekjes of klemmen en doe een elastiekje rond het geheel. De perfectionisten onder ons kunnen de oneffenheden nog wegwerken door hier en daar voorzichtig (!) aan enkele lokken te trekken zodat de indraaiing overal gelijk verdeeld is.

2. Professioneel met een gekruiste basis

Leighton Meester, de actrice die de rol van Blaire vertolkte in 'Gossip Girl', kreeg tijdens de looptijd van de televisieserie honderden mails van fans die wilden weten hoe ze toch telkens die stijlvolle opgestoken haren maakte. Goed nieuws voor die fans: Meester had op de set meestal niet meer dan een licht bewerkte paardenstaart om te acteren (wanneer haar haren niet piekfijn gekruld en los waren, natuurlijk). 

Hier is één van de manieren om die saaie elastiek aan het begin van je paardenstaart te verbergen: je kamt je haar achterover en neemt het middelste deel vast (er moet dus nog een grote lok links en een grote lok rechts overblijven. Bindt dat middelste gedeelte samen met een heel dun elastiekje.

Kies nu met welke kant van je loshangende lokken je wil beginnen: links of rechts. Neem aan die kant het bovenste stuk haar vast en breng het naar de elastiek toe, waar je het vastmaakt met een speld. Neem de bovenste lok van de andere kant en maak ze op dezelfde plaats vast zodat de lokken van beide kanten elkaar kruisen. 

Neem nu de lok die nog loshangt onderaan vast, leg het over de elastiek en draai het onder je paardenstaart waar je het vastmaakt met een speld. Doe hetzelfde aan de andere kant (spiegelende handeling). Klaar! 

Klinkt moeilijk? Kijk hier hoe eenvoudig het is eens je de handeling onder de knie hebt: 

3. Retro met een volumekick

Ideaal voor degenen onder ons die gezegend zijn met volumineus haar dat er prachtig uitziet na verzorging maar 's ochtends alle kanten op steekt. Hang twee lokken (links en rechts) opzij en neem het middenste deel van uw haar vast op de kruin. Ga er met een borstel door voor een extra volume-effect en maak het middenste deel - ook het onderste - van uw haar vast met een elastiek. Doe nu hetzelfde met de twee loshangende lokken links en rechts. Breng ze vervolgens naar de elastiek en draai ze errond. Vastmaken en... ready to go! 

Een uitgebreide versie van deze truc vindt u hier terug: