Lagerfeld en Vans clashen zo hard wat stijl betreft... dat ze gaan samenwerken
Karl Lagerfeld, verweven met zijn zonnebril en lederen handschoenen. Foto: Photo News

Modeontwerper Karl Lagerfeld en Vans gaan samenwerken. Begin september lanceert het kersverse team enkele ‘limited edition’-sneakers die én de stoerheid van Vans én de excentrieke luxe van Lagerfeld uitstralen.

Nu de Vans met een schaakbordpatroon weer helemaal terug zijn van nooit weggeweest, heeft Karl Lagerfeld beslist dat hij zijn iconische stempel wel op enkele exemplaren wil drukken. Na intensieve gesprekken zijn de twee universums versmolten tot een reeks van zes limited edition-sneakers, die zwart-wit zullen zijn om trouw te blijven aan de originele kleuren maar het schaakbordpatroon laten varen. In plaats van de iconische Vans-print koos het team voor de typische profiel van Lagerfeld, met bedrukte patronen. De sneakers zullen tussen de 33 en de 255 euro kosten, aldus WWD.

Als extraatje ontwierp Lagerfeld ook een T-shirt (waarop hij zelf staat afgebeeld met een das in schaakbordpatroon), een bomberjack en een rugtas terwijl hij op de koffie was bij Vans.

De exclusieve collectie zal op 7 september voorgesteld worden tijdens Bread & Butter in Berlijn. Vanaf dan zijn de ontwerpen te koop in alle Vans-winkels.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig