Amy Schumer reageert op ophef over Netflix-loon
Foto: Contour by Getty Images

De bekende stand-upcomedian Amy Schumer verkocht vorig jaar haar show aan Netflix. De streamingdienst betaalde Schumer zes miljoen dollar minder dan haar mannelijke collega’s die hun show verkochten.

Hommeles in Hollywood, waar de loonkloof tussen mannen en vrouwen wederom tot het onderwerp bij uitstek werd gebombardeerd toen bekendraakte dat de gelauwerde stand-upcomedian Amy Schumer minder krijgt voor de shows die ze verkoopt aan Netflix dan haar mannelijke collega’s Chris Rock en Dave Chappelle. Schumer kreeg 11 miljoen dollar van de streamingdienst voor haar show ‘The Leather Special’, terwijl Rock en Chappelle op een deal van 17 miljoen dollar konden rekenen.

Aanvankelijk sprong Hollywood meteen in de bres en vroeg om ‘de schrijnende loonkloof halt toe te roepen’. Eigenaardig genoeg veranderde die mening 180 graden toen Schumer ook effectief actie ondernam en naar Netflix stapte om de deal te heronderhandelen. ‘Waarom moet zij als beginneling nu evenveel krijgen als mannen die al jarenlang in het vak zitten? Is dat niet wat arrogant’, klonk het plots op sociale media.

De stand-upcomedian zelf heeft nu op Instagram gereageerd op alle heisa, met een foto van zichzelf... en een groot uitgevallen hotdog.

‘Ik geloof dat vrouwen het recht hebben op een gelijkwaardig loon. Maar ik geloof niet dat ik absoluut evenveel moet verdienen als Chris en Dave. Die mannen zijn legendes’, klinkt het.

‘Ik wil echter wel duidelijk maken dat ik met mijn shows de afgelopen jaren stadions heb uitverkocht. Dat is iets wat andere vrouwelijke comedians nog nooit is gelukt. Daarom heb ik niet om hetzelfde loon als Chris en Dave gevraagd, maar wel om een beter bod.’