Jobfixers opent 21 nieuwe uitzendkantoren in één dag
Philip Cracco. Foto: © Alexander Meeus

Philip Cracco en Lieven Bonamie starten maandag hun blitzkrieg in de uitzendsector, met de lancering van Jobfixers. Terzelfder tijd verkopen ze hun marketingbedrijf Like a Virgin.

Klokslag 8.30 uur openen maandag 21 kantoren van de nieuwe uitzendgroep Jobfixers van Philip Cracco en Lieven Bonamie (beiden ex-Accent Interim) hun deuren.

Het gaat om negentien nieuwe kantoren en twee overgenomen kantoren van @Cor Interim van Joke Carton, in Ieper en Roeselare. ‘Carton deelt onze visie en komt mee aan boord van Jobfixers’, zegt Lieven Bonamie, die de uitzendgroep samen met Philip Cracco heeft opgericht.

Cracco en Bonamie hebben er een hectische augustusmaand op zitten om alles klaar te krijgen voor de lancering. ‘Philip zei me zopas nog dat dit het zotste is wat we tot nu toe gedaan hebben.’ De kantoren zijn netjes verdeeld over West- en Oost-Vlaanderen, van Ieper over Gent tot Sint-Niklaas. Tegen eind december moet de teller op dertig staan, met als doel in 2020 een keten van 150 kantoren te hebben.

Het bedrijf telt 48 mensen, waarvan een kernteam vooral bezig is met de uitrol van Jobfixers. ‘Slechts een paar medewerkers komen van concurrent Accent (dat in 1995 mee door Cracco werd opgericht, maar waar hij intussen volledig is uitgestapt, red.). We willen geen tweede ­Accent worden, dat is een matuur bedrijf met een bepaalde cultuur, wij willen met Jobfixers een challenger zijn’, legt Bonamie uit. De grootste uitdaging voor Jobfixers in de krappe personeelsmarkt is kandidaten vinden. ‘We hebben al een pool van bijna 4.000 mensen’, zegt Bonamie. Jobfixers opent kantoren in drie niches: bedienden, arbeiders en de bouw. Het bedrijf gaat ook in Roemenië een kantoor oprichten voor de instroom van arbeiders uit de bouw. ‘In een aantal kantoren gaan we ook Roemeense jobconsulenten tewerkstellen.’

Like a Virgin

Cracco en Bonamie, die samen ook eigenaar waren van het marketingbedrijf Like a Virgin, hebben dat verkocht aan de Kortrijkse familie Bayart (Basco NV). ‘Ik kan geen twee bedrijven terzelfder tijd leiden. Vanaf nu focus ik me honderd procent op Jobfixers’, zegt Bonamie. Een verkoop van het uurwerkbedrijf Rodania is niet aan de orde. ‘Ze zijn mee verhuisd naar onze hoofdzetel in Gent. Met de nieuwe ceo is er een nieuwe dynamiek.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig