Eet je een weg door Kopenhagen
Copenhagen food market Foto: Cátia Nunes

Mooi Kopenhagen. Maar vooral: lekker Kopenhagen. Naast de koffiebars, die we niet meer op onze handen kunnen tellen, heeft Kopenhagen heel wat andere eetgelegenheden te bieden. Je moet ze gewoon weten te vinden.

1. Hip & Hipster: GRØD

In restaurant GRØD experimenteren ze graag én goed met havermout. De ochtend loopt er van 7.30 uur tot 17 uur, en u krijgt er karamel, geroosterde kokosnootvlokken of pindakaas bij de havermout. Echt interessant wordt het echter pas vanaf de middag (van 11 uur tot 21 uur), wanneer de zaak u probeert te verleiden met gewaagde combinaties. Misschien een stukje kip bij uw havermout? Of wat ricotta? 

Helaas voor sommige mensen werken ze vaak met koriander. Tip van de redacteur: mogelijk hevige antipathieke gevoelens jegens dit kruid vormen hier geen probleem. Gewoon vriendelijk laten weten en u kunt genieten van een koriandervrij gerecht.

Zoals het een echte hipsterplaats betaamt, zijn er ook veganistische en glutenvrije opties beschikbaar. 

‘The Mothership’ bevindt zich in Jaegersborrgade 50, Kopenhagen. Andere mogelijkheden zijn Torvehallerne, Falkoner Alle 34, en de GRØD vestiging in de  stad Aarhus.

Eet je een weg door Kopenhagen
Eten bij GRØD. Foto: Marie Garré

2. Veggie: Riz Raz

Riz Raz biedt een fantastisch vegetarisch buffet aan. Voor een vaste prijs van 14 euro kunt u onbeperkt genieten van zowel koude als warme gerechten. Hier vindt zelfs de reizende carnivoor zijn gading. 

Adres: Kompagnistræde 20, 1208 Kopenhagen.

Eet je een weg door Kopenhagen
Buffet van Riz Raz Foto: Cátia Nunes

3. Budgetvriendelijk: Madglad

Wie zijn buik vol heeft van elke avond op restaurant gaan en toch geen zin heeft om zelf te koken, is hier aan het juiste adres. Madglad werd opgericht door een vader die het beu was dat elke snelle hap voor zijn kinderen hem voor de onaangename keuze stelde: ongezond of duur.

U bent hier slechts 50 Deens kronen (6,72 euro) kwijt na een lekker buffet mét soep. Een dessertje kunt u kopen voor een habbekrats. Ook hier zijn glutenvrije opties geen probleem.

Adres: Eskildsgade 13, Kopenhagen 1657, Denemarken

Eet je een weg door Kopenhagen
Buffet bij Madgloud Foto: Cátia Nunes

4. Reis rond de wereld: Copenhagen Street Food

Met tien op reis en iedereen wil iets anders eten of zin in verschillende gerechten tijdens een romantische citytrip met zijn tweetjes? De foodmarkt 'Copenhagen Street Food' voorkomt alle ruzies. Hier reist u de culinaire wereld rond: Koreaans, Spaans, Turks, Deens, Mexicaans. Nagenoeg alles is lekker.

Wie keuzestress krijgt, kan zijn voordeel doen met de kleinere porties van de gerechten. Daardoor kunt u bij verschillende kraampjes aanschuiven. Als u de luxe heeft om Kopenhagen te bezoeken op een zonnige dag, kunt u buiten genieten van een paar zonnestralen, naast het water, met een magnifiek zicht op de stad.

U bent welkom in de Copenhagen Street Food-foodmarkt maandag tot woensdag van 12 uur tot 21 uur, donderdag tot zaterdag van 12 uur tot 22 uur en zondag van 12 uur tot 21 uur. Vergeet uw Deense kronen niet te tellen, want hier gelden helaas wel iets duurdere prijzen.

Adres: The Paper Island Trangravsvej 14, Warehouse 7/8, Kopenhagen

Eet je een weg door Kopenhagen
Genieten op het terras van de Copenhagen Street Food. Foto: Cátia Nunes