Resten laatste lid terreurcel geïdentificeerd
Foto: AP

De Catalaanse politie heeft het laatste lid van de terreurcel rond de aanslagen in Catalonië geïdentificeerd. Het gaat om Youssef Aalla, die omkwam bij de ontploffing in Alcanar. Dat maakte de politie donderdag bekend.

‘Youssef Aalla is het tweede geïdentificeerde lijk van de explosie van Alcanar', aldus de ‘Mossos d’Esquadra’, een week na de accidentele ontploffing in een huis op 200 kilometer ten zuiden van Barcelona. Daar maakten de verdachten hun explosieven. 'Dit is het laatste lid van de cel' van wie de identiteit nog moest worden bepaald, klonk het.

Youssef Aalla was de broer van twee andere vermoedelijke leden van de cel: de 18-jarige Saïd die door de politie in Cambrils is doodgeschoten, en de 27-jarige Mohammed die dinsdag door de rechter is ondervraagd. Hij is vrijgelaten maar staat onder gerechtelijk toezicht.

De explosie in Alcanar dwong de overlevenden ertoe over te schakelen op een plan b en voorbijgangers met een bestelwagen en een personenwagen aan te rijden. Bij de dubbele aanslag vielen 15 doden en meer dan 120 gewonden.

Het eerste geïdentificeerde lichaam na de explosie in Alcanar was dat van Abdelbaki Es Satty, de imam uit Ripoll die ervan verdacht wordt een sleutelrol te hebben gespeeld in de radicalisering van het merendeel van de leden van de cel.

dS VIDEO - Reconstructie_Dit gebeurde er in Barcelona.