Palestijnse buschauffeur geeft Joodse man 10.000 dollar terug
Foto: EPA

Een Palestijnse buschauffeur heeft een ultra-orthodoxe Jood de 10.000 dollar teruggegeven die de passagier op zijn bus was vergeten. Dat heeft de politie van Tel-Aviv woensdag bekendgemaakt.

De buschauffeur, Ramadan Jamjoum, is een Palestijnse man afkomstig uit Beit Hanina, een Palestijnse wijk in het oosten van Jeruzalem. De chauffeur had 10.000 dollar gevonden op zijn bus en kwam die woensdag afgeven op het politiekantoor in Tel Aviv. Jamjoum vertelde daar dat het zakje met het geld uit de tas van een Joodse passagier was gevallen.

‘Ik heb hem nog proberen te verwittigen, maar hij hoorde me niet, omdat hij aan het bellen was. Daarna heb ik mijn werkgever gecontacteerd en ben ik het geld gaan teruggeven’, verklaarde hij aan de agenten.

De 35-jarige buschauffeur kwam naar eigen zeggen niet in de verleiding om het geld toch te houden. ‘Het is mijn morele en religieuze plicht, en bovendien mijn job, om het geld terug te geven’, klonk het. De man kreeg geen financiële beloning voor zijn goedheid, maar de busmaatschappij gaf hem wel een speciaal certificaat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig