Staking Swissport: zo vindt u bagage terug en krijgt u een vergoeding
Foto: isopix

Door de staking bij Swissport zijn duizenden stuks bagage op Brussels Airport niet op de juiste bestemming geraakt of niet bij hun eigenaar afgeleverd. Hoe kan u uw bagage alsnog recupereren, en waar moet u zijn om een financiële vergoeding te krijgen?

De directie en de vakbonden bij Swissport bereikten vanochtend een akkoord, waardoor de laders en lossers hun werk ondertussen hebben hervat. Toch raadt Brussels Airport passagiers die vandaag vertrekken en van wie de vlucht door Swissport wordt afgehandeld, aan om enkel handbagage mee te nemen. Zorgt Aviapartner voor de bagage op uw vlucht, dan hoeft u zich sowieso geen zorgen te maken.

Aankomende passagiers

Passagiers die aankomen op Zaventem en die hun bagage niet hebben, moeten een zogeheten ‘verloren bagage-aangifte’ doen aan de balie van Swissport of online met de vermelding van ‘token’ BRUAUG22.

Swissport zal met die mensen contact opnemen om de bagage af te leveren. Volgens Brussels Airport kan dit tot enkele dagen duren, doordat nog een hele hoop koffers op de luchthaven staan te wachten. Mensen die meer informatie willen over hun bagagedossier, kunnen terecht op het nummer +32 (0)2 723 23 62 tussen 9 uur en 19 uur.

Vertrekkende passagiers

Vertrekkende passagiers van wie de bagage bij aankomst niet op de bestemming blijkt te zijn, moeten daar een rapport invullen bij de ‘lost & found’- of verloren voorwerpen-afdeling. De luchtvaartmaatschappij neemt dan contact op voor de levering van de bagage. Ook deze mensen kunnen voor meer informatie over hun bagagedossier terecht bij het globale bagageinformatiecentrum op +32 (0)2 723 23 62 tussen 9 uur en 19 uur.

Als u kosten moet maken doordat u niet over uw bagage kan beschikken op uw bestemming, bijvoorbeeld voor toiletgerief of kleding, hou dan zeker betalingsbewijzen en facturen goed bij. Via de klantendienst van uw luchtvaartmaatschappij kan u dan een kostennota indienen. Doe dat wel zo snel mogelijk, de meeste dagen hanteren een beperkte termijn na aflevering van uw bagage (bv. 21 dagen bij Brussels Airport).