‘Beelden van verplegers die in elkaar worden geslagen zijn niet in UZ Leuven opgenomen'
Foto: rr

Op Facebook circuleert een filmje waarin twee zorgverleners in elkaar worden geslagen in de gang van een ziekenhuis. Volgens de man die het filmpje op Facebook postte, is de dader een vluchteling en spelen de feiten zich af in Gasthuisberg in Leuven. Maar het ziekenhuis ontkent dat.

De beelden laten weinig aan de verbeelding over. Een man loopt in de gang van een ziekenhuis en klampt er een vrouw in witte doktersjas aan. Hij wordt onmiddellijk agressief en deelt enkele rake klappen uit. Daarop komt een collega tussenbeide, maar ook zij wordt niet gespaard. Op een gegeven moment krijgt de dokter een vuistslag recht in het gezicht en valt ze op de grond.

‘Beelden van verplegers die in elkaar worden geslagen zijn niet in UZ Leuven opgenomen'

Het filmpje werd door een Limburgse bedrijfsleider op Facebook gepost. Het UZ Leuven ontkent echter dat de beelden in Gasthuisberg gemaakt werden. ‘Dit filmpje is niet opgenomen in campus Gasthuisberg of een andere campus van UZ Leuven’, klinkt het op Facebook.

Hetzelfde filmpje blijkt eerder dit jaar ook in Frankrijk voor heel wat controverse gezorgd te hebben. De beelden zouden in werkelijkheid afkomstig zijn van een bewakingscamera in een ziekenhuis in de Russische stad Novgorod. De feiten dateren van februari 2017. De man die de verpleegsters aanvalt, is een dronken Rus., die kort na de aanval gearresteerd werd.