Agfa wil HealthCare IT-activiteiten afsplitsen
Foto: BELGA

Agfa-Gevaert overweegt om zijn HealthCare IT-activiteiten onder te brengen in een afzonderlijke juridische entiteit. Er wordt daarover een studie opgestart, zo meldt de beeldvormingsspecialist uit Mortsel in een persbericht.

Onder HealthCare IT vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen. De betrokken activiteiten zijn momenteel goed voor 20 procent van de groepsomzet en ongeveer de helft van omzet van de HealthCare-divisie, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

'Het vergroten van de zelfstandigheid van de HealthCare IT-activiteiten zou een natuurlijke volgende stap zijn in de voortdurende transformatie van de groep', stelt Agfa. De tak zou zich nog meer kunnen focussen op de grote en aantrekkelijke markten waarin ze al actief is, luidt het.

Agfa Graphics, Agfa Specialty Products en de Imaging-activiteiten van Agfa HealthCare blijven dan over. Die zouden in de nieuwe structuur ook beter gepositioneerd zijn om groei, rendabiliteit en nieuwe kansen na te streven, meent het bedrijf.