We hebben er tien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: Age of Empires IV is op komst. De game werd aangekondigd door Microsoft en zal ontwikkeld worden door Relic Entertainment.

Een groep holbewoners verkent 12.000 jaar geleden de wereld na de laatste ijstijd. Via oorlogsvoering en handel veroveren zij kennis en macht. Van het steen- tot het ijzertijdperk ontwikkelen zij vaardigheden in landbouw, handel, ontginning en krijgskunst. De eerste Age of Empires was een schot in de roos. Met Age of Empires ontwikkelde Microsoft namelijk een strategie- en oorlogsspel van hoog niveau, dat aansloeg bij een breed publiek.

Nu, zo’n twintig jaar later komt er een nieuw deel in de Age of Empires-serie. Dat maakte Microsoft bekend op Gamescom. Het gaat om een volledig nieuwe game en dus niet over een remake van een ouder deel.

De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Relic Entertainment. De oorspronkelijke studio, Ensemble Studios, sloot in 2008 de deuren. Veel is er nog niet geweten over Age of Empires IV, er is voorlopig enkel een trailer met concept art verspreid.

Voor wie op zoek is naar echte nostalgie: op 18 oktober verschijnt een Definitive Edition van de eerste game.