Een van de dertien dodelijke slachtoffers van de aanslag op de Ramblas in Barcelona is de Vlaamse Elke V. (44), een vrouw uit Tongeren. De vrouw was samen met haar man en twee jonge kinderen op reis in Spanje. Twee andere Belgen liggen nog in het ziekenhuis.

Een van de veertien dodelijke slachtoffers van de aanslag op de Ramblas is een 44-jarige vrouw uit Tongeren, Elke V., die samen met haar echtgenoot en twee kinderen op vakantie was. Het nieuws werd gisteren door verschillende officiële bronnen bevestigd. Haar man en kinderen hebben de aanslag overleefd, maar het blijft onduidelijk of ze ongedeerd zijn gebleven.

Elke V. werkte als loket­bediende bij Bpost. Haar man is beroepsmilitair. ‘Een heel vriendelijke vrouw’, klinkt het in de buurt. ‘Altijd in de weer voor haar jongens, twee voetballertjes.’ De ­familie was sinds vorige week op vakantie. ‘Zo onrechtvaardig dat ze net op zo’n verschrikkelijk ­moment daar waren.’

De familie van de vrouw werd gisteravond op de hoogte gebracht en was te aangedaan om te reageren. In Lummen, vanwaar ze afkomstig is, werd het kermisvuurwerk afgelast uit respect voor de familie, die vlak bij woont.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders liggen er nog twee Belgische slachtoffers in het ziekenhuis. Eén van hen zou er erg aan toe zijn. Medewerkers van het consulaat leveren bijstand, aldus Reynders.

Minister Reynders verklaarde vrijdagochtend op Radio 1 dat het reisadvies naar Spanje 'misschien'' wordt aangepast. 'Maar nulrisico bestaat niet', klonk het.

Reynders zegt voorts dat zijn diensten er nog niet in geslaagd zijn met alle Belgen ter plaatse contact op te nemen. 

Belgen die ongerust zijn over landgenoten in Barcelona, kunnen terecht op het noodnummer 02-501.81.11.