Test je (mobiele) internetverbinding voor al je favoriete apps
Foto: rr
Er bestaan verschillende apps die de snelheid van je internetconnectie in kaart brengen. Wat nieuwkomer Meteor bijzonder maakt, is dat deze Android-app je meteen ook vertelt of de verbinding wel voldoende snel is voor jouw favoriete toepassingen.

Meteor is zowel geschikt voor wifi-netwerken als mobiele internetverbindingen via 3G of 4G. Net als Speedtest.net van Ookla, zo’n beetje de referentie onder de snelheidsmeters, meet Meteor je gemiddelde up- en downloadsnelheid, alsmede de zogenaamde pingtijd in milliseconden (een indicatie voor de reactiesnelheid van het netwerk). Maar de app gaat nog een stapje verder. Bij minder goede prestaties zie je namelijk in een oogopslag op welke apps dit de grootste impact heeft.

Meteor is momenteel compatibel met zo’n 25 verschillende apps, waaronder de belangrijkste sociale media en kleppers als Netflix, Spotify en Google Maps. Je kiest zelf van welke toepassingen je de prestaties wil testen, met als beperking dat je maximaal zes apps tegelijk kan selecteren. Controleer bijvoorbeeld of YouTube snel genoeg is om zonder haperingen een video te streamen, en of het wel verstandig is om via een belabberde Edge-verbinding (2.5G zeg maar) tien foto’s te ‘whatsappen’.

Op het tabblad Dashboard houdt Meteor automatisch een overzicht bij van je snelste en traagste testlocaties. Een meer gedetailleerde geschiedenisfunctie ontbreekt evenmin. Tot slot nog dit: door Meteor te gebruiken ga je ermee akkoord dat ontwikkelaar OpenSignal geanonimiseerde data verzamelt met betrekking tot de netwerkprestaties. Vind je dat maar niets, dan kan je deze functie via de instellingen eenvoudig uitschakelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig