Senator Vanlouwe op de vingers getikt voor illegale nummerplaat
Foto: BELGA

Eerste ondervoorzitter van de Senaat Karl Vanlouwe (N-VA) heeft de ‘B’ op de nummerplaat van zijn BMW vervangen door een sticker met ‘VL’. Dat schrijven Sud Presse en Het Nieuwsblad donderdag. De aangepaste nummerplaat is volgens de FOD Mobiliteit illegaal, maar Vanlouwe zelf ziet er geen graten in.

Vanlouwe kreeg het naar eigen zeggen al eens aan de stok met de politie omwille van zijn aangepaste nummerplaat. Dat leverde hem een boete op, die hij weigerde te betalen, wat hij voor de politierechtbank moest komen uitleggen.

De FOD Mobiliteit oordeelt dat Vanlouwe de wet overtreedt. 'De letter B op de nummerplaat moet zichtbaar zijn onder de Europese vlag', klinkt het daar. Vanlouwe ziet er echter geen graten in. 'In de wet staat dat de nummerplaat herkenbaar moet blijven. Dat is het geval want de politie wist mij te vinden', klonk het voor de rechtbank. 'Bij oude nummerplaten staat die B niet eens op de nummerplaat. Veel mensen rijden daar nog mee rond, die krijgen toch geen boetes?'

Senaatsvoorzitter Christine Defraigne is alvast ‘not amused’. Volgens haar 'respecteert de senator zijn functie niet'. De zaak komt waarschijnlijk voor op de eerstvolgende bijeenkomst van de Senaat op 28 augustus.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig