Jürgen Roelandts zoekt bij BMC nieuwe uitdagingen: “Het was tijd om uit mijn comfortzone te treden”
Foto: BELGA

BMC kondigde eerder deze maand de komst aan van Jürgen Roelandts. De 32-jarige renner komt over van Lotto Soudal, waarvoor hij tien jaar koerste. “Ik had het gevoel dat het tijd was om uit mijn comfortzone te treden en mezelf nieuwe doelen te stellen”, reageert Roelandts dinsdag in een persbericht op zijn overgang.

“Het was geen gemakkelijke keuze om Lotto Soudal na tien jaar te verlaten”, geeft Roelandts toe. “Maar ik heb deze beslissing lang en goed overwogen. Als prof heb ik nooit voor een ander team gereden, dus dit wordt een spannend avontuur. Ik voel dat ik dit nodig heb op dit punt in mijn wielercarrière. Als ik terugkijk, ben ik Lotto Soudal heel dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb. Ik heb veel mooie momenten beleefd met de ploeg.”

Roelandts rijdt volgend seizoen dus voor BMC. Waarom heeft hij voor de Amerikaans-Zwitserse formatie gekozen? “Omdat BMC niet alleen focust op voorjaarskoersen, maar ook gespecialiseerd is in het tijdrijden”, legt Roelandts uit. “En daar wil ik me in de toekomst graag meer op richten. Bij BMC vind ik bovendien Greg Van Avermaet terug, met wie ik in mijn beginperiode bij het Lotto-team gereden heb.”

De nieuwe aanwinst van BMC werd begin augustus in het AZ van Herentals geopereerd aan de heup, waardoor hij dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. “Maar deze ingreep was nodig”, vertelt Roelandts. “Ik had na enkele valpartijen al langer last van mijn heup, maar dit voorjaar begon de blessure invloed te hebben op mijn prestaties. Ik wil nog een aantal jaren koersen en met deze pijn was dat moeilijk houdbaar. In september hoop ik de training te hervatten.”