Trump slaat dubbele misser op Twitter
Donald Trump. Foto: AFP

Amerikaans president Donald Trump heeft de gewoonte om ’s ochtends meteen een aantal tweets de wereld in te sturen, maar dat liep vanochtend helemaal fout. Trump retweette twee boodschappen die hij een twintigtal minuten later alweer verwijderde.

Het eerste bericht waarbij de president iets te veel vingervlugheid etaleerde, was een tweet van een zekere Mike Holden, waarbij die Trump een ‘fascist’ noemt. Holden reageerde op een tweet van Fox News dat de VS-president zou overwegen om Joe Arpaio genade te schenken. Dat is een voormalige sheriff uit Arizona die zeer omstreden is vanwege de ijver waarmee hij illegalen aanpakt.

‘Hij is een fascist, het is niet verwonderlijk’, luidde het, waarna Holden met verstomming moest vaststellen dat de bewoner van het Witte Huis zijn boodschap met zijn ongeveer 35 miljoen volgers had gedeeld. ‘Ik kondig aan dat ik mij terugtrek van Twitter, beter kan ik nooit doen’, tweette Holden daarna geamuseerd. Aan zijn ‘bio’ voegde hij ironisch het volgende toe: ‘Officieel ondersteund door de president van de Verenigde Staten.’

Trump retweette ook per abuis een tekening met daarop een CNN-journalist die door een trein gegrepen wordt. Bovenaan de tekening stond het zinnetje: ‘Fake news can’t stop the Trump train.’ (Nepnieuws kan de Trump-trein niet stoppen, red.)

Het ochtendlijke geknoei van de Amerikaanse president komt er op een moment dat hij zwaar onder vuur ligt omdat hij zo lang wachtte om het geweld door extreemrechts in Charlottesville scherp te veroordelen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig