Wim Opbrouck stopt bij NTGent
Foto: BELGA

Wim Opbrouck is niet langer verbonden aan het vast ensemble van theatergezelschap NTGent. Dat heeft de acteur gisteren in het Nederlandse praatprogramma ‘Zomergasten’ gezegd. 'Ik heb nu op dit moment, na de streep te trekken onder mijn carrière bij NTGent, veel meer zin om aan sociaal-artistieke projecten deel te nemen', aldus Opbrouck. Bij NTGent is voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.

Opbrouck is als acteur sinds 2005 verbonden aan NTGent. In 2010 klom hij op en werd er artistiek directeur, een verantwoordelijkheid die hij tot in 2015 op zich nam. In die functie werd hij destijds opgevolgd door de Nederlands theater- en operaregisseur Johan Simons, maar Opbrouck bleef wel verbonden aan het NTGent als lid van het vast acteursensemble. Gisteren trok Opbrouck dus definitief een streep onder zijn carrière bij NTGent.

Het theatergezelschap moet al enkele jaren besparen en installeerde de voorbije maanden een nieuwe artistiek leider en een nieuwe zakelijke directeur. Op 1 september zal ook algemeen directeur Kurt Melens zijn functies neerleggen. Een beslissing die aansloot op de keuze om de contracten van alle acteurs te herbekijken. 'Bedoeling is om een nieuwe start te maken en te investeren in verschillende werkmodellen, vaste acteurs, regelmatige gasten en gastspelers', stelde het NTGent eind juni. 'De enige manier om dit te realiseren is door de huidige contracten te resetten.'