Een huis verkopen doen mensen meer en meer via een eigen website. Daarop kunnen ze veel informatie geven en de troeven van de woning volop uitspelen. Mensen doen dat omdat een gewone advertentie op een immowebsite vaak niet genoeg opvalt. Al hebben ze die immosites nog wel nodig om kandidaat-kopers naar hun eigen site te lokken natuurlijk.

Tijs Van Den Daele verkoopt zijn huis en heeft daar speciaal een website voor gemaakt. Dat is niet zo ingewikkeld, kost zo goed als niets en hij kan er zijn huis veel mooier presenteren aan kandidaat-kopers dan op een standaardwebsite met duizenden immozoekertjes. Op een week tijd bezochten al meer dan 1.000 mensen Tijs zijn website. Veertig van hen kwamen ook effectief langs voor een bezoek.

Zo een website is een goed idee, zeggen specialisten, want zo valt je huis beter op tussen de massa zoekertjes die online staan. "Kopers willen meer en meer het verhaal achter de woning, niet het platte verkoopspraatje", zegt Dajo Hermans, communicatiespecialist vastgoed. "Als je dat aanbiedt op een eigen website, raakt je woning makkelijker verkocht."

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig