MOTOGP. Siméon haalt finish niet, Livio Loi valt net naast podium in Oostenrijk
Livio Loi (nummer 11) Foto: AFP
De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) heeft zondag de Grote Prijs van Oostenrijk in de MotoGP op zijn naam geschreven. Op het circuit in Spielberg haalde hij het in deze elfde WK-manche voor de Spaanse WK-leider Marc Marquez (Honda). Hij pakte zo zijn derde zege van het seizoen, de vijfde uit zijn carrière. De Spanjaard Daniel Pedrosa (Honda) vervolledigde het podium.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap leidt Marquez met 174 punten voor Dovizioso (158 ptn) en de Spanjaard Maverick Vinales (Yamaha/150 ptn), zondag zesde. De Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) moest vrede nemen met de zevende plaats en is vierde in de WK-tussenstand met 141 punten.

Op 27 augustus staat met de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone de twaalfde WK-race op het programma.

Morbidelli zegeviert in Moto2

De Italiaan Franco Morbidelli (Kalex) heeft zondag de Grote Prijs van Oostenrijk in de Moto2-categorie op zijn naam geschreven. Hij haalde het op het circuit van Spielberg voor de Spanjaard Alex Marquez (Kalex), tweede op 1.312, en de Zwitser Thomas Lüthi (Kalex), derde op 2.544.

Voor Morbidelli was het zijn zevende zege van het seizoen. Na elf races leidt hij in de WK-stand met 207 punten voor Lüthi (181 ptn) en Marquez (153 ptn).

Xavier Siméon (Kalex) moest na 24 rondes de strijd staken. Hij is negentiende in het WK-klassement met 16 punten.

Joan Mir domineert in Moto3

De Spanjaard Joan Mir (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Oostenrijk in de Moto3-klasse op zijn naam geschreven. Livio Loi (Honda) werd vierde en behaalde daarmee zijn beste uitslag van dit seizoen.

Mir haalde het in deze elfde manche van het WK voor de Duitser Philipp Oettl (KTM), tweede op 3.045, en zijn landgenoot Jorge Martin (Honda), derde op 3.377.

Voor Mir was het al zijn zevende zege van het seizoen. Hij verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand van het WK.

Livio Loi eindigde op het circuit van Spielberg net naast het podium. De 20-jarige Limburger reed naar de vierde plaats, op 3.385 van Mir. In het WK-klassement klimt ‘The Sniper’ van de zeventiende naar de vijftiende plaats met 37 punten. Mir leidt met 215 punten.