Kevin Kisner gaat als enige leider slotronde in van PGA Championship golf
Foto: AFP

Na een derde ronde van 72 slagen, één over par, is de Amerikaan Kevin Kisner alleen leider op het PGA Championship (10,5 miljoen dollar), het vierde en laatste major golftoernooi van het seizoen, dat plaatsvindt op de Quail Hollow golfbaan in het Amerikaanse Charlotte (North Carolina).

De 33-jarige uit het Amerikaanse Aiken, die in mei het Dean & DeLuca Invitational won, leek aanvankelijk met een drie slagen voorsprong dag drie af te sluiten. Op de drie laatste holes moest hij echter een dubbele bogey en een bogey op zijn kaart schrijven. Zo sloeg hij op de zestiende hole de bal bij zijn tweede slag in het water waarna hij met een strafslag en een gemiste putt twee slagen verloor. Ook op de laatste hole liep het fout. Desondanks kan de tweevoudige PGA Tour winnaar met één slag voorsprong aan zijn laatste achttien holes beginnen.

De Japanner Hideki Matsuyama, na de tweede ronde coleider, had voor zijn derde ronde 73 slagen nodig. De nummer drie op de wereldranglijst, die vorige week het Bridgestone Invitational won, moet nu de tweede plaats delen met de Amerikaan Chris Stroud. De derde plaats op twee slagen van de leider is voor de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Amerikaan Justin Thomas.

De Australiër Jason Day, winnaar in 2015 en vorig jaar runner-up, leverde een teleurstellende scorekaart van 77 slagen in en zakte van de derde naar de zestiende plaats. De Amerikaan Dustin Johnson, ‘s wereld nummer één en de Noord-Ier Rory McIlroy, de nummer vier, staan op een gedeelde 47e plaats met elf slagen meer dan Kisner.

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts haalden de cut niet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig