De Parade startte aan de Gedempte Zuiderdokken en ging dan via de Pourbusstraat, Leopold De Waelplaats, Marnixplaats en de Scheldestraat naar de Scheldekaaien. Aan de kop van de stoet droegen onder meer minister Kris Peeters (CD&V), Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en voormalig schepen Philip Heylen de regenboogvlag.

In totaal namen 62 stappende of rijdende delegaties deel aan de Parade, onder wie holebi-en transgenderverenigingen, sportclubs, de politie, de Universiteit Antwerpen, bedrijven en middenveldorganisaties. Ook de partijen sp.a, CD&V, N-VA, Groen en Open Vld waren vertegenwoordigd, die laatste met een wagen voorzien van een spandoek met een geschminkte Vladimir Poetin, uit protest tegen de homovervolging in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië.

Na de Parade, die zonder incidenten verliep, volgt nog het gratis Love United Festival met dj’s op het Steenplein. Zondag is er het Closing Festival op de Grote Markt met optredens van onder meer Sarah Bettens, Liliane St-Pierre, Belle Perez en Army of Lovers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig