David Gaudu boekt eerste profzege met winst in derde rit Ronde van de Ain
Foto: Photo News

De derde etappe in de Ronde van de Ain (Fra/2.1) komt op naam van David Gaudu. De Fransman kwam als eerste renner van FDJ over de finish in Oyonnax. Ploegmaat Thibaut Pinot werd tweede. Op bijna één minuut finishte met Alexandre Geniez een derde Fransman. Pinot is de nieuwe leider, met één seconde voorsprong op Gaudu.

Al meteen van bij de start werd er oorlog gevoerd in het peloton en na heel wat aanvallen slaagde uiteindelijk een trio erin om te ontsnappen na zo’n 40 km: Thibault Ferasse, Clément Chevrier en onze landgenoot Thomas Degand.

Frederic Brun probeerde nog de sprong te maken, maar slaagde niet in zijn opzet en werd opnieuw gevat door het peloton. Met nog zo’n kleine 60 km voor de boeg nestelde FDJ zich vooraan het peloton en ging de Franse ploeg, voor kopman Pinot, op zoek naar de vluchters. Op 29 km was het verhaal van het trio uit en bepaalde de Franse WorldTour-ploeg het tempo.

Op de Col du Berthiand, waarvan de top op 21 km van de finish lag, dunde het peloton uit en trokken Gaudu en Pinot in het offensief. Brice Feillu probeerde in hun wiel te blijven, maar zonder succes. Het duo werkte goed samen en achter hen sloegen Steven Kruijswijk en Alexandre Geniez de handen in elkaar. Al snel kwamen ze bij Feillu, maar het FDJ-duo bleek buiten bereik. Het was Gaudu die als eerste over de meet mocht rijden.

Voor de 20-jarige Gaudu is het zijn eerste profzege. Vorig jaar won hij een rit in de Ronde van de Toekomst en werd hij tweede in het eindklassement na de Colombiaan John Anderson Rodriguez.