‘This-a my country of Kazakhstan. It’s nice!’
Borat

Wie zijn werkweek niet al te serieus wil afsluiten, kan vanavond afstemmen op de meest controversiële film van 2006, over een gênant stuntelige Kazachse journalist die een reportage maakt over de Amerikaanse cultuur. En gaat u liever niet slapen met het beeld van Borat in uw hoofd, dan zijn er nog deze vier andere tips.

1/ Le meraviglie

NPO 2, 23.15-01.00 uur

Ze kan bijen over haar gezicht laten lopen en heeft Sam Louwyck als vader. Maar Gelsomina, een meisje op het Italiaanse platteland, droomt stiekem van een ander mirakel. Een mirakel van op tv. Regisseuse Alice Rohrwacher toont hoe idealen samen met de bijen verdwijnen. Louwyck speelt grandioos naast de bloedmooie Monica Bellucci.

2/ Talk Radio

Eén, 23.55-01.40 uur

Net voor zijn show over heel de VS te horen zal zijn, geraakt een brutale, provocerende talkshowhost overweldigd door de haat die zijn show oplevert. De film dateert van 1988, maar is nog steeds razend relevant.

3/ Borat

Q2, 22.20-0.00 uur

In 2006 zette de Britse comedian Sacha Baron Cohen zichzelf internationaal op de kaart met zijn vermakelijk ondermijnend verslag over Amerika. Vulgair én hilarisch.

4/ True lies

VTM, 22.25-00.55 uur

In deze Amerikaanse remake van La totale van Claude Zidi speelt Arnold Schwarzenegger een soort James Bond, zonder dat zijn echtgenote (Jamie Lee Curtis) daar weet van heeft. Zij kent hem alleen als een overwerkte computerverkoper. De film blinkt niet uit in originaliteit, maar de spectaculaire stunts en de spannende climax maken veel goed.

5/ Les vacances de Monsieur Hulot

Canvas, 22.15-23.40 uur

De eerste film waarin regisseur Jacques Tati zijn beroemde typetje opvoert. De pijprokende, in anonieme regenjas gehulde Hulot was het ideale vehikel voor Tati’s milde satire.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig