Caja Rural trekt met Jaime Roson als speerpunt naar Vuelta

De Spanjaard Jaime Roson start als kopman van Caja Rural in de 72e Ronde van Spanje. De Spaanse procontinentale wielerformatie gaf vrijdag zijn negenkoppige selectie vrij.

Caja Rural mikt in de Vuelta op een ritzege, en de ploeg rekent daarvoor het meeste op Jaime Roson. De 24-jarige klimmer kan zo een mooi afscheidscadeau aan zijn team schenken, want hij rijdt vanaf volgend seizoen voor Movistar. Dit voorjaar eindigde Roson als derde in de Settimana Coppi e Bartali en werd hij tweede na Vincenzo Nibali in de Ronde van Kroatië, waarin hij de koninginnenrit won.

Voorts rekent Caja Rural in zijn selectie op de ervaring van routiniers als Sergio Pardilla, David Arroyo en Lluis Mas. De Ronde van Spanje start op 19 augustus in het Franse Nîmes met een ploegentijdrit en eindigt op 10 september in Madrid.

De selectie van Caja Rural : Jaime Roson (Spa), Lluis Mas (Spa), Sergio Pardilla (Spa), David Arroyo (Spa), Nick Schultz (Aus), Rafael Reis (Por), Fabricio Ferrari (Uru), Hector Saez (Spa) en Diego Rubio (Spa)