Dodelijke schietpartij voor correctionele rechtbank
De plaats van het delict. Foto: VDB

De Ieperse raadkamer heeft vrijdagochtend het dossier rond de dodelijke schietpartij in het West-Vlaamse Dadizele naar de strafrechter verwezen. Tom K., de schutter en de enige verdachte die nog in de cel zit, is vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket tekent beroep aan. Tom K. blijft dus voorlopig nog in de cel.

In de nacht van 15 op 16 augustus liep een cannabisdeal in de Geluwestraat in Dadizele, deelgemeente van Moorslede, uit de hand. Er werd een schot gelost en een 20-jarige Antwerpenaar werd dodelijk getroffen. Twee Antwerpse vrienden van het slachtoffer vluchtten, maar verwittigden nadien de hulpdiensten. Voor de twintiger kon geen hulp meer baten.

Sven V. (24) uit Menen, Leander W. (20) en Tom K. (27) uit Moorslede werden opgepakt. In de loop van het onderzoek bekende Tom K. dat hij het fatale schot loste. Ook de Antwerpse vrienden van het slachtoffer, Maxime K. (24), Ilias S. (21), werden verhoord over de feiten en zullen voor de rechtbank moeten komen. De zesde verdachte, Tobias D. (27) uit Dadizele, wordt eveneens verwezen naar de strafrechter.

Sven V., Leander W. en Tom K. zullen er zich moeten verantwoorden voor doodslag. Maxim K. en Ilyas S. worden verwezen voor poging diefstal met geweld. Tom K., Sven V., Leander W. en Tobias D. moeten ook voor de rechter komen voor inbreuken op de drugswet.

De raadkamer liet Tom K. vrij onder voorwaarden, maar het parket gaat daartegen in beroep. Hij blijft dus zeker nog in de cel tot de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent zich over het dossier buigt.