De bezoekers komen op de Grote Markt meteen in de sfeer waar vele begonia’s, maar ook paprika’s en komkommers deel uitmaken van een kleine versie van het bloementapijt. Toch zijn de meest vindingrijke creaties binnen in het stadhuis te vinden.

Het thema ‘bloemen en vruchten’ is dan ook een verwijzing naar de ‘urban gardening en farming’-trend die steeds vaker te zien is in grote steden.

Het pronkstuk staat in de gotische zaal van het Brusselse stadhuis, waar floral designer Tom Nackaerts een drijvende tuin ontwierp met als middelste pronkstuk een metershoge toren die bestaat uit vanda’s en ranken van kerstomaten.

‘We willen laten zien wat je eigenlijk kan doen met relatief frêle bloemen die toch wel minder gekend zijn in de doorsnee bloemenwinkel. Zo tonen we aan de mensen dat je in de stad en in een ruimte toch een tuin kan creëren waar je tussen de bloemen kan rondlopen’, aldus Nackaerts.

Een nieuwigheid zijn de Flowernights. De bezoekers krijgen op 12, 13, 14 en 15 augustus elke avond de kans om de smaakpapillen te prikkelen met een floraal degustatiemenu van de Belgische’ Mastercook’ Claude Pohlig.