Negatief advies voor bouwvergunning Eurostadion
Bij de voorstelling van het Eurostadion in mei Foto: BELGA

De stedenbouwkundige ambtenaar van de provincie adviseerde negatief over de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C.

Dat bleek donderdag op een hoorzitting georganiseerd door de Vlaams-Brabantse deputatie over het beroep dat Ghelamco had ingesteld tegen de eerdere weigering van het schepencollege van Grimbergen om een bouwvergunning te verlenen voor het Eurostadion.

De deputatie neemt hierover volgende week donderdag een beslissing.

‘Het advies was negatief omdat de buurtweg die door Parking C loopt nog steeds niet definitief afgeschaft is. Daarnaast wees de stedenbouwkundige ambtenaar ook op de mobiliteitsproblemen waartoe het project aanleiding zal geven. Volgende week donderdag nemen wij een beslissing over het beroep. Dat is in de procedure overigens de uiterste datum waarop wij een beslissing kunnen nemen’, aldus Vlaams-Brabants gedeputeerde An Schevenels (Open VLD).

Begin juni weigerde de deputatie vanwege de mobiliteitsproblemen al een milieuvergunning toe te kennen voor het project, een beslissing die Ghelamco aanvecht bij Vlaams minister Joke Schauvliege.

De buurtweg werd eind april wel al afgeschaft door de deputatie, maar dit keer was het de Grimbergse oppositie Vernieuwing die hiertegen beroep aantekende bij Schauvliege. Dit beroep werkt opschortend. Zolang de buurtweg niet afgeschaft is, kan er sowieso geen bouwvergunning worden afgeleverd voor het Eurostadion.