Taylor Swift: ‘Ik voelde hoe hij onder mijn rok naar mijn bil greep’
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Op het proces in Denver in de aanrandingszaak rond Taylor Swift heeft de 27-jarige popster vandaag zelf plaatsgenomen op de getuigenbank. ‘Het was verschrikkelijk en schokkend.’

Swift werd donderdag ondervraagd door de advocaat van de 55-jarige David Mueller, een dj en presentator bij radiostation Kygo die haar vier jaar geleden betast zou hebben toen ze samen poseerden voor een foto.

Tijdens haar getuigenis, die ongeveer een uur duurde, herhaalde de popster verschillende keren dat Mueller wel degelijk met opzet naar haar kont had gegrepen. ‘Het duurde ook lang’, zei ze. ‘Het was zeker niet per ongeluk. Ik voelde hoe hij onder mijn rok naar mijn bil greep.’

Volgens Swift hadden zowel Mueller als zijn vriendin, die ook op de bewuste foto staat, duidelijk ‘een paar cocktails gedronken’.

Toen haar werd gevraagd waarom haar lijfwacht niet tussenbeide kwam, antwoordde Swift ‘dat niemand kon verwachten dat dit zou gebeuren’. ‘Het was nog nooit eerder voorgevallen. Het was verschrikkelijk en schokkend.’

Op de vraag van de advocaat of ze wel zeker was dat het om zijn cliënt ging, antwoordde ze gedecideerd: ‘hij had mijn kont vast, ik weet zeker dat hij het was’.

Ontslag

Gevraagd naar haar reactie op het ontslag van Mueller (hij werd op straat gezet nadat haar entourage het radiostation had ingelicht), repliceerde Swift dat ze nooit zijn ontslag geëist heeft. ‘Nu zijn we hier jaren later en word ik beschuldigd van de jammerlijke gebeurtenissen in zijn leven’, klonk het.

Het is overigens op aangeven van Mueller dat het vier jaar na de gebeurtenissen tot een proces is gekomen. Swift wilde zelf geen verdere ruchtbaarheid geven aan de zaak, maar Mueller besloot dat twee jaar later wel te doen. Sinds zijn ontslag bij Kygo, waar hij 155.000 dollar per jaar verdiende, vond hij namelijk geen nieuwe job.

Hij stelde de populaire zangeres verantwoordelijk omdat ze de gebeurtenissen verzonnen zou hebben, en eist drie miljoen dollar schadevergoeding. Swift reageerde met een rechtszaak waarin ze hem alsnog aanklaagde voor aanranding, voor één symbolische dollar.