‘Onderweg realiseerde ik me dat ik zowat drie keer per week aan u denk.’ Mireille Schreurs kijkt verbaasd op van de openingszin van Sven Mary. ‘Ja, telkens als ik moet pleiten in Gent en de afrit Aalst passeer, denk ik aan u.’ ‘Ha, u vindt mij een strenge rechter.’ ‘Ik duw mijn gaspedaal toch wat minder in als u door mijn hoofd spookt.’

Mireille Schreurs, politierechter met een willetje, en Sven Mary, berucht als ‘de advocaat van het crapuul’. Zij is de echtgenote van liberaal boegbeeld Karel De Gucht, hij de zoon van de voormalige VRT-baas Tony Mary. Allebei hebben ze de reputatie niet verlegen te zitten om een krasse uitspraak. Hij kreeg hoogoplopende ruzie met het federaal parket, zij deed met enkele uitspraken ter zitting stof opwaaien.

En dus zijn ze op hun qui-vive. Geen alcohol. Of kom, één glaasje bij het aperitief en één bij het eten. Pas ’s nachts, rond het kampvuur, zal er gin-tonic vloeien.

Zaterdag verschijnt in dS Weekblad de derde aflevering van de reeks zomerinterviews in Villa Hellebosch. Deze week ontvangen we er Mireille Schreurs en Sven Mary. Het volledige dubbelinterview leest u zaterdag in dS Weekblad of op standaard.be. De eerste duizend seconden van hun verblijf in Villa Hellebosch ziet u hierboven.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig