Afval Tomorrowland omgetoverd tot flesopeners: 'Don't waste tomorrow'
Foto: Tomorrowland

Op de camping van Tomorrowland werd dit jaar extra aandacht besteed aan sorteren. Er werd in totaal, gedurende twee weekends, 480 ton aan afval verzameld waarvan 15 ton gesorteerd PMD. Daarnaast werd er ruim 25 ton aan herbruikbare kampeermaterialen ingezameld.

De organisatie van Tomorrowland wil het afval op de DreamVille-camping jaar na jaar doen dalen. Daarom zetten ze extrain op recyclage en het sorteren van afval. Festivalgangers die zich inzetten voor dit doel werden beloond, met kans op mooie prijzen zoals draag- en toilettassen van de Belgische ‘upcycling’ designer Evy Puelinckx.

‘Don’t waste tomorrow, love tomorrow’

Tomorrowland zet zwaar in om de DreamVille-kampeerders afvalbewuster te maken met initiatieven als Camp 2 Camp, Recycle Club House en de Recycle Kits. Via Camp 2 Camp werd 25 ton herbruikbaar kampeermateriaal ingezameld op het festivalterrein, die een tweede leven kreeg via de Ecoso Kringwinkels. Er werd dit jaar procentueel dubbel zo veel gerecycleerd in vergelijking met vorig jaar. In Recycle Club House werd plastic afval omgevormd tot een 3D-geprint amulet dat ook dienst kan doen als flesopener. In het Recycle Kit, ontwikkeld uit tomatenpulp, zat een blauwe zak voor PMD, een grijze zak voor restafval en een stempelkaart voor het Recycle Clubhouse.

‘Er is een enorme vooruitgang geboekt op het gebied van afvalbeheer op DreamVille. Dit allemaal dankzij de inspanningen en de betrokkenheid van de DreamVille gasten maar ook zeker van de medewerkers, leveranciers en partners’, schrijft woordvoerster Debby Wilmsen in een persbericht.