Tourrevelatie Warren Barguil leidt selectie van Sunweb in Vuelta
Foto: AFP

De Fransman Warren Barguil start als kopman van Team Sunweb in de 72e Ronde van Spanje. De Duitse WorldTourformatie gaf donderdag zijn negenkoppige selectie (zonder Belgen) vrij.

In de voorbije Ronde van Frankrijk was Barguil een van dé smaakmakers. Hij won twee bergritten (naar Foix en de Izoard), kroonde zich tot bergkoning en kreeg de Prijs van de Superstrijdlust (voor Thomas De Gendt) als meest aanvallende renner. In het eindklassement werd hij tiende.

Vier jaar geleden brak Barguil door met twee ritzeges in de Ronde van Spanje. Een jaar later beëindigde hij de Vuelta als achtste. Barguil is bezig aan zijn laatste maanden bij Sunweb. Volgend seizoen rijdt hij voor Franse procontinentale Fortuneo Oscaro. Daar tekende hij vorige week voor drie seizoenen.

Vijf renners debuteren voor Sunweb in een grote ronde. Het zijn de Nederlanders Sam Oomen en Lennard Hofstede, de Deen Søren Kragh Andersen, de Australiër Chris Hamilton en de Duitser Lennard Kämna. Verder bestaat de ploeg uit de Duitser Johannes Fröhlinger, de Amerikaan Chad Haga en de Nederlander Wilco Kelderman. Die laatste, in 2014 zevende in de Giro, is weer fit nadat hij tijdens de Ronde van Italië een vinger brak en moest opgeven.

Bert De Backer en Zico Waeytens zijn niet geselecteerd. De Nederlander Tom Dumoulin, dit voorjaar winnaar van de Giro, heeft de Vuelta niet in zijn programma opgenomen. De Ronde van Spanje start op 19 augustus in het Franse Nîmes met een ploegentijdrit en eindigt op 10 september in Madrid.