Minder loon voor de ideale job? 1 op 4 zegt ‘ja'!
Foto: Jobat.be
Belgische medewerkers vinden dat ze de juiste persoon op de juiste plaats zijn op de werkvloer. Zo geeft bijna 7 op de 10 werknemers aan zich op dit moment in de ideale job te vinden. Opvallend: meer dan 1 op de 4 Belgen is bereid loon in te leveren om zich te verzekeren van zijn of haar droomjob.

Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half bij meer dan 1.000 Belgische werknemers.

Terwijl Belgische medewerkers slechts 65,2 scoren op een tevredenheidsschaal van 0 tot 100, geeft 68% van hen toch aan momenteel in de ideale functie te werken. Van de overige 32% geeft iets meer dan 1 op de 3 aan wel een duidelijke carrièreplanning voor ogen te hebben om die ideale functie te bereiken.

Vooral IT’ers hebben nog duidelijke ambities, zo blijkt uit het rapport ‘Op naar werk waar je happy van wordt: de geheimen van de gelukkigste bedrijven en hun medewerkers’ van Robert Half.

Lager salaris voor ideale job

Opvallend: meer dan een kwart van de Belgen staat er voor open om een lager salaris te aanvaarden om zich te verzekeren van hun droomjob. Vooral medewerkers in managerposities (48%) en senior-profielen (47%) zouden een lager loon accepteren om zich te verzekeren van de ideale job.

“Zo blijkt alweer dat salaris maar één onderdeel is van een retentiestrategie. Uiteraard speelt het loon een rol, maar de Belg is vooral op zoek naar respect en eerlijkheid, zich gewaardeerd voelen en vrijheid krijgen”, aldus Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half Belux.

Flexibel verloningspakket doet jobhoppen

Werknemers willen steeds meer flexibiliteit en die trend zet zich ook voort op vlak van verloning. Bepaalde bedrijven experimenteren al met een loon in punten en daarnaast wint ook het zelf samenstellen van verloningspakketten aan belang.

>

>

>