De zes Belgen die in de eerste groepsfase van start gingen op het Verhoeven Open driebandentoernooi in New York, hebben zich geplaatst voor de tweede groepsfase.

Op de laatste speeldag van de eerste groepsfase moest enkel Marco Janssen een nederlaag ondergaan en dit met 25-19 tegen de Colombiaan Huberney Cataño. Janssen, die drie van zijn vijf groepswedstrijden won, was met zijn gemiddelde van 1.300 over vijf wedstrijden de beste derde in de groepsfase.

Zowel Peter Ceulemans, Eddy Merckx, Eddy Leppens, Roland Forthomme als Wesley De Jaeger wonnen vier van hun vijf wedstrijden en plaatsen zich vlot voor de tweede groepsfase. Daarin krijgen ze het gezelschap van de zes geplaatste spelers. Onder hen Frédéric Caudron, die het in zijn groep moet opnemen tegen onder meer De Jaeger. Forthomme en Janssen zijn ingedeeld in de groep van de Spanjaard Daniel Sanchez, ‘s wereld nummer één en regerend wereldkampioen. Merckx zal de Nederlander Dick Jaspers partij moeten geven. Peter Ceulemans krijgt onder meer de Zweed Thorbjorn Blomdahl voorgeschoteld en Leppens zal het moeten opnemen tegen de sterke Vietnamezen Quyet Chien Tran en Nguyen Quoc Nguyen.

Van de acht groepen van zeven spelers plaatsen de eerste twee van elke groep zich voor de volgende ronde.

Uitslagen groepswedstrijden:

Groep A.

Huberney Cataño (Col) - Marco Janssen (BEL) 25-19

Marco Janssen (BEL) - Jose Rodriguez (VSt) 25-9

Groep D.

Peter Ceulemans (BEL) - Young Je Oh (Zko) 25-20

Peter Ceulemans (BEL) - Ronald Van Geyt (Ned) 25-3

Groep H.

Eddy Leppens (BEL) - Namiko Hayashi (Jap) 25-7

Groep N.

Eddy Merckx (BEL) - Mi-Rae Lee (ZKo) 25-9

Groep O.

Roland Forthomme (BEL) - Tae-Kyu Lee (VSt) 25-11

Groep T.

Wesley De Jaeger (BEL) - Christian Portilla (VSt) 25-9

Wesley De Jaeger (BEL) - Paul Mootz (Lux) 25-8