José Izquierdo trekt naar de Premier League, recordtransfer voor Club Brugge
Foto: Photo News

José Izquierdo heeft zijn droomtransfer naar de Premier League beet. De Colombiaanse dribbelkont verlaat Club Brugge en trekt naar de Engelse promovendus Brighton&Hove Albion. Club Brugge vangt voor zijn smaakmaker maar liefst 15 miljoen euro plus bonussen, Izquierdo wordt vandaag nog medisch gekeurd. Als hij slaagt voor die testen, wordt hij met voorsprong de duurste uitgaande transfer van Club Brugge ooit.

Vorige week werden er al gesprekken gevoerd met de Engelse promovendus, maar toen werd er geen akkoord gevonden over de transfersom. Gisterenavond volgde een tweede gesprek, toen raakten alle partijen het eens over de transfersom, bonussen en een eventueel percentage op de doorverkoop. Als Izquierdo vertrekt, wordt hij de duurste uitgaande transfer voor Club Brugge. Die eer is voorlopig nog weggelegd voor Carlos Bacca, de Colombiaanse aanvaller die voor 8 miljoen naar Sevilla trok in 2013. Club Brugge haalde José Izquierdo in 2014 voor 3,5 miljoen euro weg in Colombia.

Bij Brighton&Hove Albion vindt José Izquierdo zijn ex-ploegmaat van bij Club Brugge Mat Ryan terug. De Australische doelman trok in juni naar de Engelse promovendus. Ook de Franse flankaanvaller Anthony Knockaert (ex-Standard) speelt bij Brighton.

“Izquierdo is iemand die we al lang volgen. Hij was één van de sterren in de Belgische eerste klasse in de voorbije drie seizoenen. Hij is een interessante speler, die bijna 250 wedstrijden op de teller heeft staan in Colombia en België en heeft internationale ervaring”, is Brighton-manager Chris Hughton verheugd op de komst van de 25-jarige winger.

Club Brugge-coach Ivan Leko wenste Izquierdo alvast proficiat met zijn transfer naar Brighton. “Gezien zijn kwaliteit is het jammer dat hij weg is. Maar het is een goede zaak voor de speler en de club, dat moeten we respecteren. En ten slotte is het een mooi teken naar de andere spelers binnen de club: met hard werk, mentaliteit en talent kan je in de voetsporen van José treden”, klonk het op de persconferentie van Leko.

LEES OOK: Operatie grote kuis bij Club Brugge: al 13 spelers weg, nog 7 te gaan