John de Mol staakt overnamepoging Telegraaf
John de Mol Foto: EPA

Het Nederlandse mediabedrijf Talpa van miljardair John de Mol ziet af van zijn poging om Telegraaf Media Groep (TMG), waarin het Vlaamse Mediahuis een meerderheidsbelang heeft, als geheel over te nemen. Het mediabedrijf van miljardair John de Mol houdt wel een ‘strategisch belang’ van 29,16 procent in het moederbedrijf van De Telegraaf aan.

De Mol weigerde lang de handdoek in de ring te gooien in de overnamestrijd om TMG. Zijn bod bedroeg 6,50 euro per aandeel, maar het lukte de mediamagnaat niet om voldoende aandelen te bemachtigen binnen de gestelde aanmeldingstermijn.

De kans dat het bod van Talpa slaagde, leek al gering. Mediahuis en het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek hadden al een ruime meerderheid van de aandelen in handen en zij wilden daar niet vanaf. Zij hebben de controle over het bedrijf al een tijdje in handen.

Onlangs lukte het De Mol wel volledig eigenaar te worden van de televisiezenders SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Hij bezat al radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio en wilde een breder mediaconcern optuigen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig