Springsteen trekt naar Broadway
Foto: Greg Allen/Invision/AP

De Amerikaanse rocklegende Bruce Springsteen heeft woensdag de concertreeks ‘Springsteen on Broadway’ aangekondigd. ‘Wellicht het kleinste optreden van de afgelopen veertig jaar’, aldus Springsteen.

De 67-jarige Bruce Springsteen is al meer dan vier decennia een van de allergrootsten in de wereld van de rock-’n-roll. Niet lang na zijn debuutplaat Greetings From Asbury Park, N.J. vulde hij, doorgaans met de E Street Band aan zijn zijde, stadions over heel de wereld met tienduizenden fans, die hij vervolgens trakteerde op urenlange shows. Maar na al die jaren vindt Springsteen het blijkbaar tijd voor iets intiemere shows.

En waar kunnen die beter plaatsvinden dan op Broadway, en meer bepaald in het Walter Kerr Theatre, moet Springsteen gedacht hebben. De rocker maakte woensdag immers bekend dat hij er tussen 12 oktober en 26 november vijf shows per week plant. Het zullen solo-optredens zijn van een tweetal uur, zonder onderbreking.

‘Zo intiem mogelijk’

‘Ik wou enkele shows doen die zo persoonlijk en intiem mogelijk waren’, aldus Springsteen. ‘De mooie, oude theaters van Broadway zijn daar uitermate geschikt voor.’ Nog volgens de Amerikaan zullen het ‘op een of twee uitzonderingen na, de kleinste optredens zijn die ik de afgelopen veertig jaar gespeeld heb.’

Veel meer dan een piano en een gitaar plant Springsteen niet mee te brengen. Tekstueel voorziet hij zang, maar ook ‘spoken word’ uitvoeringen. ‘Het geheel past binnen mijn eeuwig doel om mensen te entertainen en een waardevolle boodschap uit te dragen.’

De ticketverkoop zal door Ticketmaster verzorgd worden. Geïnteresseerden zullen zich wel eerst voor 27 augustus moeten registreren. Geverifieerde fans zullen op 29 augustus een bevestigings-e-mail krijgen, waarna ze op 30 augustus ook effectief een ticket zullen kopen. De prijzen daarvan liggen tussen de 75 en de 850 dollar liggen.