Vijf artiesten die na hun dood nog muziek uitbrachten
Foto: Wim Daneels
Acht jaar na Yasmines dood verschijnt er een nieuwe single. De zangeres was en is nog steeds een populair artieste. Net zoals de artiesten hieronder kan haar postuum uitgebrachte muziek heel wat mensen bekoren.

David Bowie

8 januari 1947 - 10 januari 2016

Met No Plan EP brengt Bowie in 2017 - een jaar na zijn overlijden - verschillende nieuwe nummers uit. De teksten verwijzen naar zijn lange gevecht met kanker en geven de reflecties van de zanger hierover weer. Fans zijn extatisch met het postuum geschenk, en Bowies erfgenamen varen er wel bij. 

Otis Redding

9 September 1941 - 10 december 1967

Net voor hij op het vliegtuig stapte dat zijn dood zou betekenen, nam Redding zijn ondertussen iconische song op. Sitting on the dock of the Bay was het eerste postuum opgenomen album dat nummer één haalde op zowel de Billboard Hot 100 en R&B lijsten.

Notorious B.I.G.

21 mei 1972 - 9 maart 1997

Biggie stond op het punt om zijn nieuwste album Life After Death uit te brengen, maar onbekenden beslisten daar anders over. Het album zou vier miljoen maal over de toonbank gaan. Ironisch genoeg was het album een vervolg op een eerder verschenen plaat Ready To Die

Ian Curtis

15 juli 1956 - 18 mei 1980

Met Love Will Tear Us Apart en Closer nam Curtis zowel een iconisch nummer als album op, beiden net voor zijn dood. Hij zou de release niet meer meemaken. Zijn band, Joy Division, kon dankzij het succes van het album verder leven als New Order.  

Tupac Shakur

16 juni 1971 - 13 september 1996

Vreemd genoeg bracht Tupac meer albums uit na zijn dood dan tijdens zijn leven. Het spreekt dan ook voor zich dat het merendeel van zijn verkoopscijfers te danken zijn aan deze postuum uitgebrachte muziek. Het meest tot de verbeelding sprekende album moet echter The Don Killuminati... zijn.